Muhteşem bir deneyim: Şekerden çiçekler ve çılgın pasta!

 Fırından yükselen mis kokulara ve mutfakta olmaya gönül vereli yıllar oldu ama amatörlükten ileri gitmeye karar verişim oldukça yeni.

Her daim idolüm, biricik annemin mutfaktaki yeteneğine sahip olamadığımı düşünüp çok çalışmam gerektiğini anladım önce. Bu terapi gibi hobiyi işe dönüştürmeye karar verdiğimden beri birçok eğitim aldım, yüzlerce video izledim, yabancı kaynakları altüst ettim.

Ancak hiçbirinde bu ay içinde geçirdiğim 5 günde olduğu kadar geliştiğimi, öğrendiğimi, umutlandığımı, bu işteki geleceğime daha çok inanmaya başladığımı hissetmemiştim.

Bunlar nasıl 5 günde olur demeyin. Çok yetenekli bir hocanız olduğunda ve o sizinle sizin sormayı bile aklınıza getiremediğiniz detayları bile içtenlikle paylaştığında oluyormuş.



Butik pastacılıkla az çok iligisi olan herkesin iyi bildiği Ayşe Yaman'dan bahsediyorum elbette. Ayşe Abla, ayseyaman.blogspot.com adresinden yaptığı muazzam pastaları ve çiçekleri çok uzun süredir paylaşıyor, Amerika'da sürekli yeni şeyler deniyor. Bu zamana kadar biz de içimiz giderek takip ediyorduk onu, ta ki uzun zamandır duymak istediğim haberi verene kadar.



Şunu söylemem gerek, bugüne dek birçok akılalmaz pasta gördüm, çok yetenekli pastacıları keşfettim internet sayesinde ancak benim kuşkusuz favori pasta sanatçım ve bu alandaki idolüm Ayşe Abla'dır. Ve böyle hayran olduğum bir insana şuan abla diye hitap edebiliyor olmak harika birşey :)

Daha önce hiç çiçek çalışmamıştım, Ayşe Abla'yla 2 gün boyunca bu gördüğünüz gülleri, orkideleri, şakayığı, ortancaları ve tatlı bezelyeleri hazırladık. Bundan böyle pastalarımda çokça kullanacağım gibi bu güzellikleri.


Ve sonunda pasta eğitimimiz geldi çattı ve 3 öğrenci 3 çok yorucu ve keyifli gün boyunca Ayşe Abla'yla ve Eylül Abla'yla bu çılgın pastaları hazırladık. (Yavruağzı olan bana mavi olan Ayşe Yaman'a ait)



Akşamları çok bel ağrısı çektim mi çektim, çok yoruldum mu yoruldum ama değdi mi değdi! Hem çok keyifli bir süreç geçirdim, hem onlarca yeni bilgi öğrendim, hem de çok güzel insanlar tanıdım.



Bu yazı aracılığıyla bir kez daha sabrı, pozitifliği, samimiyeti ve yardımseverliği için Ayşe Abla'ya, bizden çok yorulan ama hiç şikayet etmeyen, her aşamada yanımızda olup desteğini esirgemeyen Eylül Abla'ya, samimi ve sempatik halleriyle zorlu anların bile eğlenceli geçmesini sağlayan Cesi ve Melis Abla'lara çok çok teşekkür ediyorum.

İyi ki bu eğitim gerçekleşti, iyi ki bu deneyimi paylaştık.

Sevgiler :)


2 yorum:

  1. Seni tanidigima cok memnun oldum sevgili Busra...Bu guzel yazi icin cok tesekkurler. Ne mutlu bana...Pastacilik hayatinda yolun acik olsun, cok guzel basarilar elde etmen dileklerimler...kucak dolusu sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. Biz de seni tanidiğimiza çok çok sevindik... başarılar...

    YanıtlaSil