Kalpcakes'ten Bayram Çekilişi

Kalpcakes olarak, bayramda hediye götürebileceğiniz ya da gelen misafirlerinize ikram edebileceğiniz şeker mi şeker kurabiyeler hazırladık.

31Temmuz'a kadar bu kurabiyelerden sipariş verebileceğiniz gibi İnstagram hesabımızda düzenlediğimiz çekilişe de katılabilirsiniz.

Kalpcakes'in resmi instagram hesabında gerekli bilgiyi bulabilir, katılımınızı gerçekleştirebilirsiniz. http://instagram.com/kalpcakesbutiklezzetler 

Bayram kurabiyelerine özel fiyatıyla sahip olmak isterseniz kalpcakes@gmail.com'a ya da www.facebook.com/kalpcakes sayfamıza mesaj gönderebilirsiniz.


2500 Mini Pasta ve Hikayesi

  Nereden başlasam bilemediğim bir sipariş hikayesiyle karşınızdayım :)

  Öncelikle sevgili takipçilerimizden özür dilerim, yoğun dönemlerde ne blogdan ne Facebook sayfamızdan paylaşım yapamıyoruz ve postlar arası epey zaman geçiyor. İnşallah bundan böyle daha aktif paylaşımlarla karşınızda olacağız.


Bu 2500 kişilik bir düğünün pastacık hikayesi :) Emin değilim ama Türkiye'de bir rekor olabilir bu sayı, bir kerede en çok cake ball hazırlama rekoru :)

  Pastalarımızın adı "cake ball". Yurtdışında oldukça moda olan, Türkiye'deki özel gün sofralarında yeni yeni yer bulmaya başlamış şeyler bu "cake pop" ve "cake ball" denen pastacıklar. Peki bunları bildiğimiz keklerden pastalardan farkı ne, kısaca açıklayayım:

Öncelikle tercih edilen lezzette kek pişiriliyor. Sonra bu kek soğutulup un ufak olana dek parçalanıyor. Ardından yine tercih edilen lezzette bir krema hazırlanıyor ve bu kek kırıntıları kremayla yoğuruluyor. Sonra iki ısırıklık diyebileceğim toplar haline getiriliyor. 




 En son eritilmiş çikolataya batırılıp istenen şekilde süsleniyor ve hazır. Eğer toplar çubuklu olur "cake pop", çubuksuz olursa "cake ball" oluyor adı. Yerli genel bir ismi yok bildiğim kadarıyla, "top kek" ya da "pop kek" denebilir. Ne yazsam daha iyi anlaşılır diye düşündüm, "minik pasta" ya da "lokmalık pastacıklar" demeyi tercih ederim sanırım :)


Bu büyük düğünün güzel çifti Tuğçe&Berk için daha önce nişan kurabiyeleri hazırlamıştık. Bu sefer de hem pasta hem nikah şekeri yerine geçebilecek bu pastacıkları seçtiler. 





Pastacıkları red velvet kek, labne peynirli krema ve fildişi çikolata kaplamasıyla hazırladık. Üzerlerinde Tuğçe'nin muhteşem gelinliğinin belindeki siyah grogren kurdeleyle uyumlu siyah ışıltılı şekerler ve paketleri bağlamada da siyah grogren kurdele kullandık. Yine Tuğçe'nin elindeki bukette ve saçında olan papatyalarla uyumlu olması ve hatıra olarak saklanması için birer papatya taktık paketlere.

Uzun zamandır konuşuyorduk Tuğçe'yle ne yapılabilir kaç adet olacak vs. Başta 1000'di rakam sonra bir baktık 2500 olmuş :)

Bazı rakamlar vermek istiyorum, işin boyutunu daha iyi açıklayabilmek adına :)
2500 pastacığı hazırlamak için 40 büyük tepsi kek pişirdik. 160 yumurta kullandık. 30 kilo fildişi çikolata kullandık. Ve onlarca kilo şeker, un, labne peynir..
Her bir pastacık için sunumuna kadar tam 13 işlem gerçekleştirildi. 10 dev koli halinde Lüleburgaz'a düğün mekanına götürdük.

Gerçekten yorucu ama çok keyifli bir süreçti bizim adımıza. Çok büyük bir tecrübe oldu ve Tuğçe'nin memnuniyeti bizi de çok mutlu etti.

Bu vesileyle bir kez daha Tuğçe&Berk çiftine pozitiflikleri ve yaydıkları harika enerjileriyle bir ömür boyu bolca mutluluk ve huzur diliyorum :) En az düğünlerindeki o güzel ilk dansları kadar tatlı bir hayatları olsun! :)